Ялинка на Майдані коштуватиме 3 мільйони



Фото hoppet.net

Головну новорічну ялинку України розпочнуть встановлювати на Майдані Незалежності вже 15 листопада. Збиратимуть її більше місяця.

Про це під час прес-конференції заявила начальник Головного управління культури Світлана Зоріна, повідомляє прес-служба КМДА.

Вона також зазначила, що урочисте засвічення головної ялинки України відбудеться 19 грудня – у День святого Миколая.

"Щороку міська влада заздалегідь починає готуватися до засвічення новорічної ялинки. Цьогоріч ще у лютому ми запитали киян, якою ялинка має бути, і отримали величезну кількість пропозицій. У підсумку виявилося, що більшість киян все ж підтримують ідею штучної ялинки, але традиційної форми з розлогим гіллям", - сказала Зоріна.

Вона нагадала, що влітку відбувся конкурс на кращу ідею щодо зовнішнього вигляду головної ялинки, за результатами якого найкращою була визнана пропозиція компанії "Люм’єр", яка і виготовила ялинку.

"Виготовлення ялинки, її оформлення, монтаж та демонтаж здійснюватимуться спонсорським коштом. Таким чином місто отримає справжній подарунок до Нового року", – сказала Зоріна.

Вона також додала, що за своїми параметрами висота новорічної ялинки становитиме 34,8 м, діаметр за нижнім ярусом гілок – 12,5 м, вага (з довантаженням) – до 30 т.

Новорічна ялинка 2013 року відрізнятиметься від минулорічної ялинки формою, кольоровою гамою, ілюмінаційним оформленням з ефектом "падаючого" світла, дизайном світлодіодних іграшок.

Оригінальною буде і верхівка ялинки – "піксельна маківка з ефектом 3D", - додала Зоріна.

За даними УНІАН, вартість ялинки становитиме близько 3 мільйонів гривень. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ