Троє чоловіків насильно тримали дітей у квартирі через небажання власників виселятися


Прокуратура порушила справу стосовно трьох чоловіків, які проникли до квартири та вимагали від попередніх власників звільнити помешкання. При цьому зловмисники незаконно утримували двох 4-річних дітей власників.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району.

Зранку 5 листопада у будинку на вул. Азербайджанській, троє чоловіків (представники нового власника квартири) проникли до квартири, виштовхали її мешканців за двері, залишивши при цьому двох 4-річних дітей в квартирі, змінили замки до вхідних дверей. 

"Нові власники" вимагали від батьків зібрати речі і виселитися, вони погрожували, що в іншому випадку їхні діти не зможуть покинути квартиру. Це протистояння тривало до 8 години вечора, аж поки чоловіків не забрала міліція.   

У прокуратурі пояснили, що власниця квартири уклала кредитний договір з ТОВ "Фінансова компанія "Народна позика" та як заставу надала в іпотеку свою чотирикімнатну квартиру. 

Утім, упродовж трьох останніх місяців вона не здійснила платежі по кредиту і фінансова установа у жовтні продала квартиру, не врахувавши те, що в ній проживають малолітні діти. 

В інтересах дітей прокуратура заявила позов до суду про визнання недійсним цього договору купівлі-продажу квартири. 

"Незаконне позбавлення дітей волі – це тяжкий злочин. Ніхто не має права самовільно утримувати малолітніх дітей, доводячи їх до істерики і паніки. Ці люди понесуть максимальне покарання за такі злочинні дії", - пообіцяв прокурор Києва Анатолій Мельник.

Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 146 КК України – незаконне позбавлення волі малолітнього, та ст. 356 КК України – самоправство. 

За незаконне позбавлення волі малолітнього передбачено покарання до 5 років позбавлення волі. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ