У Попова збрехали, що хліб не подорожчає. ЦІНА УЖЕ ЗРОСЛА. Оновлено



Фото ТСН

Найбільший столичний виробник хліба ПАТ "Київхліб" з 12 листопада підвищив ціни на хліб "Український столичний подовий" і батон нарізний "Київський" на 17% і 9,7% відповідно.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу підприємства.

У результаті підвищення рекомендована роздрібна ціна на "Український столичний подовий" збільшилася на 68 копійок – до 4,68 гривні/шт.

На батон нарізний "Київський" вона підвищилася на 34 копійки – до 3,84 гривні/шт.

Раніше "Київхліб" звернувся до Київської міськдержадміністрації із пропозицією розглянути можливість підвищення цін на соціальні сорти хліба.

Однак у мерії поспішили запевнити, що підстав для подорожчання хліба немає.

"Зробити цей непопулярний крок нас змусила складна економічна ситуація, що склалася останнім часом на підприємстві. Основною причиною збиткового виробництва хліба стало значне зростання всіх складових його собівартості", - йдеться в повідомленні підприємства.

Як зазначає "Київхліб", протягом 2011-2012 років суттєво зросли і продовжують зростати витрати на енергоносії, транспорт і заробітну плату. До прикладу, за ці роки природний газ подорожчав на 52,4%, електроенергія - на 25,2%, транспортні витрати на доставку тонни хлібобулочних виробів порівняно з минулим роком зросли на 32,5%.

"На сьогоднішній день плата працівників підприємства менше середньої по Києву. Щоб уникнути соціальних вибухів серед працівників і виходу зі скрутного економічного становища, ПАТ "Київхліб" встановив нові ціни на окремі види продукції", - наголошується в прес-релізі.

Підприємство звертає увагу, що воно не піднімало ціни на такі соціальні сорти, як батон "Нива" і хліб "Український домашній", хліб "Богдановський", "Пшеничний традиційний", "Печерський", "Арнаут".

"Ми не бачимо підстав для таких змін (ціни на хліб). Соціальні сорти хліба мають залишатися доступними для усіх киян", – заявив начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський.

Пізніше на тому, що обґрунтованих підстав для подорожання соціальних сортів хліба немає, наголошували і в Мінагрополітики.

Про те, що соціальні сорти хліба у Києві не дорожчатимуть, заявляв і гендиректор ВАТ "Київхліб" Володимир Череда.

"Ми не планували і не плануємо піднімати ціни на соціальні сорти хліба", - запевняв він 1 листопада.  

А на початку листопада прем'єр Микола Азаров пов'язав чутки про підвищення цін на хліб в Києві з результатами опозиції на виборах у столиці. 

"Київхліб" у січні-вересні 2012 року отримав чистий прибуток 12,35 мільйона гривень проти чистого збитку 8,59 мільйона гривень за аналогічний період 2011 року.

За цей період його валовий прибуток збільшився на 21,7% - до 321,74 мільйона гривень, операційний – на 43,8%, до 41,35 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ