Підполковник міліції брав хабарі за зарахування студентів до академії МВС


Прокуратура направила до суду кримінальну справу стосовно підполковника міліції, колишнього начальника курсу Нацакадемії внутрішніх справ, який брав хабарі за зарахування абітурієнтів до академії.

Як повідомляє прес-служба відомства, зловмисник зарахування до навчального закладу оцінив у 1200 доларів.

З'ясувалося, що у травні 2012 року абітурієнт звернувся до начальника курсу одного з факультетів заочного та дистанційного навчання Національної академії внутрішніх справ з проханням надати йому консультації та допомогти зібрати необхідні документів для вступу до вузу.

Начальник курсу, не маючи жодного відношення до вступних іспитів та до зарахування на навчання, пообіцяв абітурієнту за $1200 посприяти у влаштуванні до Академії.

Чоловік погодився на пропозицію підполковника міліції, та до іспитів віддав половину суми – $600, а іншу частину мав сплатити після зарахування до вузу.

Як з’ясувалося, усі абітурієнти, які склали іспити, через недобір були зараховані на навчання.

Відносно начальника курсу прокуратура Дарницького району Києва порушила кримінальну справу за шахрайство і зловживання службовим становищем.

Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд та звільнено із займаної посади.

За такий злочин підполковнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ