Київ просить Верховний суд повернути йому Біличанський ліс


Київська влада просить Верховний суд переглянути ухвалу Вищого адмінсуду, яка визнає легітимними рішення Коцюбинської селищної ради про дерибан 4 тисяч га земель Києва.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Київська влада не складатиме зброї у боротьби за Біличанський ліс – власність київської громади та одну з найбільших рекреаційних зелених зон столиці", - сказав чиновник.

За його словами, столична влада вже зверталася в суди, домоглася ухвалення рішення про створення заповідника, зверталася до голови Верховної Ради та навіть до президента.

"Сьогодні ми зробили наступний крок і я переконаний, що справедливість та здоровий глузд у решті решт переможуть", – заявив Попов.

Проте, він зауважив, що додатковим ускладненням може стати той факт, що рішення про допуск справи до перегляду Верховним судом приймає той самий Вищий адмінсуд України, який і ухвалив спірне рішення.

Як відомо, 9 жовтня Вищий адмінсуд розглянув касаційну скаргу Коцюбинської селищної ради про визнання повноважень сільради управляти землями Біличанського лісу.

За результатами розгляду було скасовано постанову Київського апеляційного суду від 21 червня, яким Біличанський ліс залишався київською територією.

Таким чином, близько чотирьох тисяч гектарів лісу, який вважається територією Києва, Коцюбинська селищна рада може віддати під будівельний майданчик для чергового котеджного містечка.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ