У забудовника, який знищив 10 га лісу, спробують забрати землю


Прокуратура Києва подала позов до суду з вимогою повернути столичній громаді землю на Броварському проспекті, де в ніч після вибрів незаконно знищили дерева.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

За даними прокуратури, йдеться про понад 3,1 га землі на Броварському проспекті біля Биківнянського лісу, яку використовує ТОВ "Солтекс-Група" з порушенням природоохоронного законодавства.

Прокуратура просить суд розірвати позов про розірвання договору оренди ділянки, який було укладено між Київміськрадою та ТОВ "Солтекс-Група". 

Як відомо, ТОВ "Гранд Сіті Компані" за дорученням ТОВ "Солтекс-Група" в ніч на 29 жовтня незаконно вирубали на цій ділянці 247 дерев, які підлягали пересаджуванню та збереженню. 

Прокурор Києва Анатолій Мельник 1 листопада порушив кримінальну справу стосовно посадовців ТОВ "Гранд Сіті Компані", з вини котрих знищено зелені насадження на Броварському проспекті (ч. 1 ст. 367 КК України – службова недбалість, що завдала істотної шкоди). 

За словами Мельника у ході розслідування справи також буде надана правова оцінка і діям посадовців архбудконтролю та Головного управління екології КМДА, котрі надавали дозволи на початок будівельних робіт та фактично сприяли вирубці дерев. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ