Замок Барона і 6 соток землі у Києві таки дістались депутату Лойфенфельду



Фото kp.crimea.ua

Бізнесмен і депутат Київради Олександр Лойфенфельд зайнявся оформленням прав на будівлю по вулиці Ярославів Вал, 1 в Києві, відому як замок барона Штейнгеля.  

Про це сам підприємець розповів "Комерсант-Україна".

"Наприкінці минулого тижня Київрада прийняла рішення, яке дає мені можливість почати процедуру приватизації земельної ділянки, на якій розташований об'єкт",— сказав він.

Мова йде про рішення Київради від 1 листопада, що надає дозвіл об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку на розробку проекту землевпорядкування щодо відводу земельної ділянки площею 6 соток для експлуатації й обслуговування житлової будівлі.

Усі квартири в цьому будинку були куплені Лойфенфельдом.

"Скуповувати квартири я почав у 1998 році й завершив в 2006 році. З тих пір будівля пустує",— відзначив він. 

Замок барона Штейнгеля побудований в 1898 році в псевдоготичному стилі. У радянський час будинок був відданий під комунальні квартири. 

Будівля з 2009 року виставлена на продаж. За якою ціною вона продається, власник повідомити відмовився.

Однак подейкують, що будівлю 2 роки тому оцінювали у 8 мільйонів доларів.

З будівлею замка зв'язаний гучний скандал. Активіст громадського руху "Збережи старий Київ" Ігор Луценко нагадав, що на початку минулого року опозиційні депутати Київради оприлюднили інформацію про те, що замок внесений у списки будівель, які готують під знесення, тому що він перебуває в аварійному стані.

Після численних мітингів і запевнянь власника, що він відреставрує будівлю, замок вирішили не зносити. 

Лойфенфельд також вкотре запевнив, що будинок буде збережений, і це буде однією з умов його продажу. За його словами, оформлення права власності може зайняти 1,5 року. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ