Київрада подарувала Замок барона депутату від "ГАКу"?



Фото redigo.ru

Київрада віддала 6 соток землі навколо замку Барона на Ярославовому Валу, 1 невідомим.

За таке рішення депутати Київради проголосували на засіданні 1 листопада, пише портал "Свідомо".

"Дозволити розробляти проект ОСББ "Замок Барона" на Ярославовім Валу, 1 для експлуатації і обслуговування житлового будинку з вбудованими приміщеннями", йдеться в тексті документа.

Фактично, це означає передачу певної ділянки навколо історичного будинку. У ньому зараз ніхто не живе, і саме через це стає незрозумілим – яким "співвласникам багатоквартирного будинку" передана ділянка.  

За свідченнями багатьох джерел в Київраді, будинок належить депутату від Громадського активу Києва Олександру Лойфенфельду.

За чутками, у 1998 році він викупив квартири, а зовсім недавно нібито вирішив привласнити і нежитлові приміщення під галерею.

Замок барона на "Золотих воротах". Фото nice-places.com

"Ярославів Вал – це буферна зона об'єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Свята Софія". Приймаючи таке рішення, депутати мали принаймні повідомити міжнародну організацію і отримати погодження Верховної Ради", - обурилася адвокат, яка бореться проти варварських забудов Марина Соловйова.

Вона додала, що прийняте Київрадою рішення – це ще не землевідведення, це дозвіл на розроблення проекту.

"Після розробки проекту питання землевідведення буде поставлено в порядок денний на сесію Київради", - пояснила Соловйова.

Як відомо, Лойфенфельд є юристом за освітою, 18 років очолював банку "Синтез", з 2008-го року є депутатом Київради від Громадського активу Києва.

У 2012 році Лойфенфельд посів 147 сходинку у списку найбагатших людей України зі статками більш, ніж 55 мільйонів доларів.

Два роки тому Замок барона оцінювали у $8 мільйонів, відзначає "Свідомо". 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ