Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5093b07f2b493/
Українська правда
Київ

Суд визнав недійсними "скандальні" договори оренди на Кіквідзе, 23

02.11.2012  12:37

Господарський суд визнав недійсними два договори оренди землі, на яких було розпочато незаконне будівництво на вул. Кіквідзе, 23.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Суд задовольнив позови прокуратури та виніс рішення, якими визнав недійсними договори оренди понад 2 га землі, укладені Київрадою у 2007 році з ТОВ "Інноваційна будівельна компанія" та з ТОВ "Український фонд розвитку регіонів", - йдеться в повідомленні.

За словами прокурора Києва Анатолія Мельника, суд не тільки повернув землю київській громаді, а й заборонив проводити на цих ділянках будь-які будівельні роботи. 

Він додав, що при передачі землі під забудову органи влади порушили цілу низку вимог законодавства.

"Київрада, приймаючи рішення, знехтувала інтересами громадськості, а контролюючі органи, маючи на те всі повноваження, не попередили можливі негативні наслідки злочинної діяльності забудовника. І як результат, незаконне будівництво створило загрозу для життя людей", - сказав Мельник.

Як повідомлялося раніше, забудовник у центрі столиці почав незаконно прокладати дорогу просто через двори киян. 

Також було встановлено, що забудовник не погодив проекти відведення земельних ділянок на вул. Кіквідзе, 23 з органами архітектури, культурної спадщини та містобудування, а також з природоохоронними та санітарно-епідеміологічними органами.

Крім цього, Київрада не розробила та не затвердила містобудівне обґрунтування, а проект землеустрою не містить матеріалів обстеження земельної ділянки Головним управлінням охорони культурної спадщини. 

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.