Суд визнав недійсними "скандальні" договори оренди на Кіквідзе, 23


Господарський суд визнав недійсними два договори оренди землі, на яких було розпочато незаконне будівництво на вул. Кіквідзе, 23.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Суд задовольнив позови прокуратури та виніс рішення, якими визнав недійсними договори оренди понад 2 га землі, укладені Київрадою у 2007 році з ТОВ "Інноваційна будівельна компанія" та з ТОВ "Український фонд розвитку регіонів", - йдеться в повідомленні.

За словами прокурора Києва Анатолія Мельника, суд не тільки повернув землю київській громаді, а й заборонив проводити на цих ділянках будь-які будівельні роботи. 

Він додав, що при передачі землі під забудову органи влади порушили цілу низку вимог законодавства.

"Київрада, приймаючи рішення, знехтувала інтересами громадськості, а контролюючі органи, маючи на те всі повноваження, не попередили можливі негативні наслідки злочинної діяльності забудовника. І як результат, незаконне будівництво створило загрозу для життя людей", - сказав Мельник.

Як повідомлялося раніше, забудовник у центрі столиці почав незаконно прокладати дорогу просто через двори киян. 

Також було встановлено, що забудовник не погодив проекти відведення земельних ділянок на вул. Кіквідзе, 23 з органами архітектури, культурної спадщини та містобудування, а також з природоохоронними та санітарно-епідеміологічними органами.

Крім цього, Київрада не розробила та не затвердила містобудівне обґрунтування, а проект землеустрою не містить матеріалів обстеження земельної ділянки Головним управлінням охорони культурної спадщини. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ