"Київенерго" віддали в оренду 23 ділянки


Київрада схвалила передачу в оренду ПАТ "Київенерго", що експлуатує енергокомплекс столиці, 23 ділянки загальною площею 7,2 га для експлуатації та обслуговування наявних об'єктів.

Такі рішення депутати прийняли на засіданні 1 листопада, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Київрада дозволила "Київенерго" розробити проектну документацію для відведення 94 земельних ділянок загальною площею 2,03 га.

Як відомо, питання про передання "Київенерго" 23 ділянок були внесені до порядку денного засідання Київради 20 вересня 2012, проте жодне з питань тоді не набрало необхідної кількості голосів: "за" голосували переважно лише представники фракцій Партії регіонів і "Громадський актив Києва".

Тоді лідер фракції Народної партії Валерій Мошенський заявляв, що фракція не голосує, тому що "Київенерго" "експлуатує киян: тарифи зростають, якості послуг погіршується, перепади напруги божевільні".

Депутати неодноразово висловлювали бажання заслухати на Київраді керівництво "Київенерго", однак їх побажання не почули.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України ДПЕК володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25% +1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ