Київрада зі скандалом виділила вже третю ділянку Вищому госпсуду


Київрада виділила вже третю ділянку Вищому господарському суду для будівництва адміністративної будівлі, при чому дана ділянка раніше була продана іноземцям.

За відповідне рішення на засіданні 1 листопада проголосували 67 депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Київрада на засіданні в четвер виділила ділянку площею 5,34 га на перетинанні бульвару Дружби Народів і вул. Старонаводницької у Печерському районі для будівництва адміністративної будівлі з паркінгом. З них 4,3 га передані в постійне користування, і ще 1,04 га – в оренду на 5 років у межах червоних ліній без права забудови.

При цьому частина ділянки площею 3,89 га виділена за рахунок зелених територій, які виключені з переліку територій, призначених для розвитку мережі зелених насаджень загального користування.

Проти виділення даної ділянки виступив голова бюджетної комісії Роман Ярошенко.

"Є іноземний інвестор, який заплатив $15 мільйонів за зазначену ділянку, гроші були сплачені в бюджет Києва, і в проекті рішення ніде не зазначено, як ці кошти будуть повертатися, який механізм. Виконавчий орган робить усе можливе, щоб у найкоротший термін надати ділянку під це приміщення (адмінбудівлю суду) – це вже третя ділянка – перша була у Печерському районі, друга – та, яка була виділена під школу Дерюгіної", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Київрада в лютому виділила Вищому госпсуду ділянку на вулиці Олександра Копиленка, 6, у Печерському районі площею 0,34 га. Однак намір побудувати тут висотну адміністративну будівлю викликав протест киян.

Після цього Вищому госпсуду була виділена ділянка площею 19 га за адресою бульвар Дружби народів, 13-а в Печерськом районі, якав 1994 році була виділена ТОВ "Центр художньої гімнастики "Школа Дерюгіної", що також спричинило скандал.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ