Київрада просить Януковича, Пшонку та ВР розібратись з дерибаном лісу. ФОТО


Київрада направила звернення до президента, генерального прокурора та Верховної ради щодо захисту Біличанського лісу і недопущення порушення цілісності Києва.

За прийняття такого рішення на засіданні 1 листопада проголосували 96 депутатів.

За словами доповідача з питання Дениса Москаля, загрозу територіальній цілісності столиці становить слище Коцюбинське, котре "усіма правдами і не правдами намагається привласнити собі майже 4 тисячі га київського лісу".

"Селище навіть заручилося підтримкою судової системи. Вищий адміністративний суд прийняв найбільш абсурдне рішення визнавши законним "деребан" 4 тисяч га столичного лісу Коцюбинською селищною радою, а Київраду навіть не повідомили про судове засідання", - сказав він.

Москаль нагадав, що зміна меж населених пунктів належить виключно до компетенції ВРУ.

Крім того, 1 листопада Київраду пікетували активісти, схвильовані тим, що голова КМДА Олександр Попов не може знайти часу й доповісти президенту про те, що в Києва забрали 4 тисячі лісу під забудову.

 

За інформацією активістів, зустірч з цього питання відтягується вже впродовж двох місяців. 

"Лісу потрібно негайно надати природоохоронний статус Національного прородного парку. Це вбереже його від дерибану і свавілля селищної ради Коцюбинського", - наголосив учасник акції, коцюбинчанин Андрій Скипальський.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ