Усіх киян запишуть в електронний медреєстр



Фото rosukrinform.com

Столичні медики почали формувати електронний реєстр пацієнтів.

Комп’ютеризація бази даних пацієнтів у першу чергу впроваджуватиметься у поліклініках та амбулаторіях сімейної медицини, повідомили у Головному управлінні охорони здоров’я КМДА.

"Інформація, що наразі зберігається у паперовому вигляді – медичній картці, – після надання згоди пацієнта, буде занесена до електронного реєстру. Така практика апробована та активно діє у більшості країн світу", - відзначили в управлінні.

У медичному управлінні переконані, що створення електронної бази даних дозволить лікарям оптимально корегувати маршрут пацієнта, у режимі онлайн обмінюватися даними про стан здоров’я, контролювати заходи щодо диспансеризації, профілактичного лікування, забезпечення пільговими ліками тощо.

"Невдовзі кияни будуть позбавлені необхідності збирати та зберігати купу медичних паперів, чекати, доки до лікаря з лабораторії надішлють результати аналізів, стояти в чергах реєстратури та біля кабінетів", - обіцяють в управлінні.

Там же наголосили, що обробка інформації пацієнтів проводитиметься винятково працівниками медичного закладу, на яких покладено відповідальність щодо нерозголошення персональних даних та забезпечення їх захисту.

Коли саме впровадять електронний реєстр пацієнтів, в управлінні не повідомляють.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ