"Київ-Сіті" збудують на Осокорках



Фото Газети Київської

Київська міська держадміністрація визначила ділянку, на якій буде побудований діловий район "Київ-Сіті".

Він розташований на лівому березі, на Північних Осокорках, пише "Коммерсант".

"Пошук і залучення інвесторів ми почнемо вже в січні 2013 року, у тому числі нам необхідно буде вирішити питання із приватними власниками будівель, що знаходяться на цій території",— заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. 

Згідно з концепцією "Київ-Сіті", що є у розпорядженні видання, планується побудувати близько 1,3 мільйона кв. м корисної площі, з яких половина буде віддана під комерційну нерухомість, інші — під житлову.

Ділянку площею 104,4 га розіб'ють на дві секції — 34 і 79 га. На цій території пропонується побудувати 674 тисяч кв. м житлової, а також 637 тисяч кв. м комерційної нерухомості, з яких 560 тисяч кв. м планується відвести під офіси. Крім того, 98 тисяч кв. м буде відведено під школи, вузи, дитячі садки, музеї й інші громадські заклади.

За оцінками експертів, вартість даного проекту складе $1,5 мільярди.

На підготовку до забудови першої секції, у тому числі прокладання інженерних мереж і відселення мешканців, необхідно $83 мільйони.

Уже в листопаді необхідно буде винести проект рішення щодо відведення частини території Північних Осокорків під будівництво "Київ-Сіті" на розгляд Київради. До кінця 2013 року планується вибрати генерального девелопера проекту, а до середини 2015 року — почати будівництво першої черги. 

У той же час через відсутність розвиненої транспортної інфраструктури експерти не вважають дану ділянку оптимальною для подібних цілей.

А голова ради директорів Конфедерації будівельників Лев Парцхаладзе взагалі вважає вибір ділянки на Північних Осокорках, " колосальною помилкою".

"Треба було все-таки вибирати майданчик на Теличці. Після зведення "Київ-Сіті" на Осокорках по Південному мосту неможливо буде проїхати, навантаження на нього зросте в кілька разів — і це також не буде сприяти залученню бізнесу",— відзначив Парцхаладзе.

За його словами, попит на житло в тому районі буде знижений через вигляд на промзону, розташовану на правому березі Дніпра. 

Разом з тим проект уже зацікавив російських інвесторів, зокрема Moscitygroup (MCG), що зводила кілька хмарочосів в "Москва-Сіті" і розробляла проект будівництва "Київ-Сіті" на Рибальському острові.

Як відомо, під будівництво "Київ-Сіті" столична влада пропонувала 5 ділянок: в районі Одеської площі, Дніпровської набережної, Північної Телички (ділянка між Південним і Дарницьким мостами); у районі Північних Осокорков (територія, розташована до півночі від Південного моста), а також біля озера Вирлиця — неподалік від Харківської площі. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ