У столичне метро до виборів повернеться англійська озвучка


З 23 жовтня у поїзди столичного метрополітену почали повертати голос диктора, який озвучує назви станцій англійською мовою.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у прес-службі метро.

"Почали повертати англійську. Поки ще не на всіх станціях, бо технічно ми не можемо в усіх поїздах одразу обновити озвучу. Станом на 24 жовтня у деяких потягах вона є, а в деяких ні. За 7-10 днів в усі потяги повернеться англійська", - розповіла працівник прес-служби Наталя Шумак.  

За її словами, після того, як відмінили англомовну озвучку, на гарячу лінію метро стали надходити дзвінки від пасажирів з проханням повергнути "англійську".

"Друга причина: Київ – європейське місто, сюди приїжджає чимало туристів, тому це абсолютно нормальне рішення повернути англійську і створити належні умови для іноземців. Їх і так чимало, а перед виборами буле ще більше, бо приїдуть закордоні спостерігачі на виборі. Але це рішення не прив’язане саме до виборів, бо і після виборів озвучка залишиться", - сказала Шумак.

Вона додала, що туристи, навіть ті, що звикли пересуватися на таксі, спускаються в метро, щоб подивитися, яке воно.

"Наші станції мають неповторну архітектуру, якої немає на станціях метро у світі. Тому туристи спускаються у підземку, щоб подивитися, порівняти з іншими метрополітенами", - сказала Шумак.

Вона додала, що "накладання" англомовної версії озвучування станцій не потребує додаткових коштів і не створює проблем персоналу.

"Є потяги, які курсують на лінії, інші стоять у депо. От там і замінюється озвучка. Тоді вони йдуть на лінію, в депо приходять інші. Тому проблем немає", - підсумувала вона.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ