У мерії розповіли, коли візьмуться за токсичні відходи заводу "Радикал"


Територію столичного підприємства ВАТ "Радикал", що на вул. Червоноткацькій, 61, розпочнуть очищати від токсичних речовин 19 жовтня.

Про це на прес-конференції 16 жовтня заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії. 

"Нарешті ми зрушили з мертвої точки і розпочинаємо реалізацію програми вивезення токсичних відходів за межі України. Ця програми розрахована на 4 роки, проте ми намагатимемося виконати її швидше. На скільки ми зможемо пришвидшити роботи – залежатиме від фінансування, яке надходить з державного бюджету", – зауважив Голубченко.

Роботи з вивезення відходів проводитиме ТОВ "С.І. Груп Консорт Лтд".

"А вже починаючи з 2013 року розпочнеться екологічно безпечне збирання, знешкодження і захоронення ртутовмісних відходів ВАТ "Радикал", - додав Голубченко.

Фінансування цих робіт буде здійснюватися за рахунок державних бюджетних коштів. На очищення заводу необхідно 134 мільйони гривень.

За попередніми розрахунками загальна маса відходів, яку планується відправити на демеркуризацію, складає орієнтовно 130 тисяч тонн.

Як відомо, підприємство ВАТ "Радикал" до 1996 року було монополістом із виробництва в Україні деяких видів синтетичних матеріалів, зокрема, пінополіуретану, бертолетової солі, гермобутилу, хімічних засобів захисту рослин тощо.

На сьогоднішній день підприємство є екологічно небезпечним та потребує термінової екологічної санації.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ