Фундамент Десятинної церкви накриють бетонною плитою


На фундамент Десятинної церкви встановлять метрову плиту-моноліт, на якій зведуть новий храм.

Про це після засідання Консультативної ради при Головному управлінні охорони культурної спадщини повідомив депутат Київради Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата. 

За його словами, замовником проекту зведення плити-моноліта над фундаментами Десятинної церкви виступило КП "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт".

"Йдеться про створення "фундаменту" для нового будівництва. Що це буде за споруда можна зрозуміти із завдання, яке замовники отримали від Мінкульту, який пропонує створити там місце з можливістю проводити богослужіння", - зауважив Бригинець.

Депутат наголосив, що відповідний проект вже знаходиться в держекспертизі Мінрегіонбуду під завуальованою назвою "Проект консервації та сучасної музеєфікації залишків фундаментів, проект благоустрою території та будівництва музею над рештками Десятинної церкви". 

"Свого часу до археологів звернулися проектувальники скляного куполу, яким мали бути накриті підмурки Десятинної церкви, з проханням визначити місця, де можуть бути встановлені палі для підтримки купола. Сьогодні ці дані використовуються проектувальниками для зведення бетонної плити метром завтовшки", - розповів Бригинець.

Українська правда. Київ 



ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ