Посадовця міграційної служби судитимуть за хабара


Прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу стосовно працівника Головного управління Державної міграційної служби у Києві та його пособника за вимагання хабара.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Посадовець та його спільник обвинувачуються у підбурюванні до давання хабара та заволодінні грошовими коштами громадянина Сирії.

За даними прокуратури, громадянин Сирії у вересні минулого року звернувся до столичного управління Державної міграційної служби із письмовою заявою про надання йому статусу біженця в Україні.

Головний спеціаліст відділу у справах біженців, якому було доручено розгляд цього звернення, повідомив іноземцю про можливість позитивного вирішення його питання лише за умови передачі хабара в розмірі 3,5 тисяч доларів.

Оскільки іноземець не погодився давати хабар, посадовець підготував висновок про відмову у задоволенні його заяви.

Після повторного звернення сирійця до міграційної служби посадовець знов повідомив про можливість надання йому статусу біженця тільки в разі передачі грошей, але вже у розмірі 5,5 тисяч доларів.

До вчинення злочину посадовець залучив свого знайомого киянина, котрий ніде не працює та якому він відвів роль пособника в отриманні хабара.

6 вересня киянин зустрівся з іноземцем у торговому центрі "Інтервал Плаза" та, отримавши 44 тисячі гривень хабара (еквівалентно $ 5,5 тисяч).

Його відразу ж затримали працівники столичного управління СБУ та в цей же день прокуратура Києва порушила кримінальну справу.

Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Як відомо, Кримінальним кодексом за вчинення такого злочину передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ