У Києві готують до знесення чергову пам’ятку. ФОТО



Пам’ятку у стилі модерн початку ХХ ст., що на вул. Горького, 44, готують до знесення.

Про це свідчить оголошення на паркані, яким огородили територію навколо об’єкта культурної спадщини, повідомив депутат Київради Олександр Бригинець.

Фото Бригинця 

"Візуально пам’ятка знаходиться на території публічного акціонерного товариства "Марс", куди й завезена важка техніка. Хто, коли і кому надав дозволи на знесення пам’ятки поки не зрозуміло, і як таке могло статися взагалі теж, адже пам’ятки не підлягають знесенню", - заявив він.

Фото Бригинця

Депутат звернувся до Головного управління охорони культурної спадщини з проханням перевірити стан будинку та до Прокуратури з проханням з’ясувати на підставі яких дозвільних документів будівлю хочуть знести і хто видав відповідні дозволи, якщо вони є.

Пам'ятка давно стояла занедбаною. Фото saveoldkyiv.livejournal.com 

Як відомо, будинок по вул. Горького, 44 зведений за проектом відомого техніка-будівельника А.Трахтенберга у стилі модерн. Південна секція призначалася для житла, у північній секції містилося приватне жіноче комерційне училище.

Хоча і в сітках, якими завішують будинки для риштування. Фото з Facebook 

Зазначений будинок було внесено до переліку пам’яток архітектури місцевого значення під охоронним номером 293 розпорядженням КМДА від 02.03.99 № 302. Однак згодом з'ясувалося, що будинок виключили зі списку. 

Фото Кліма Братковського

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ