"Київенерго": ЖЕКи заборгували за тепло майже 900 мільйонів


Компанія "Київенерго" закликає житлово-експлуатаційні організації, підприємства та установи погасити борги за спожиту теплову енергію до початку опалювального періоду.

Як повідомили у прес-службі компанії, від цього залежить теплопочтачання киян у новому опалювальному сезоні. 

У "Київенерго" додали, що станом на 1 жовтня, борги всіх споживачів за теплову енергію становлять 1 мільярд 28 мільйонів гривень.

Найбільші борги мають ЖЕКи – 892,4 мільйона гривень. Борги ЖБК та ОСББ становлять 73,8 мільйона гривень, установ та організацій, що фінансуються з держбюджету, – 17,9 мільйона гривень, з міськбюджету – 7,8 мільйона гривень, з райбюджетів – 16,5 мільйона гривень, промислових підприємств – 56,8 мільйона гривень.

"Від розрахунків за енергоносії залежить стабільна робота всього енергокомплексу столиці. У цьому ланцюжку всі сторони взаємозалежні: і споживачі, і енергетики, і газовики. В умовах, коли чинні тарифи на теплову енергію для потреб населення лише на 50% покривають собівартість її виробництва, кожен платіж сторін означає тепло для киян", – підкреслив ген директор компанії Олександр Фоменко.

Як відомо, раніше "Київенерго" заявила, що технологічно готова до підключення об’єктів соціальної та житлової сфери до опалення.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ