Столичний банкір вкрав понад 4 мільйони у клієнтів


Прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу стосовно директора філії одного зі столичних банків, котрий привласнив 160 тисяч доларів одного із вкладників.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як з'ясувалося, у 2007 році вкладник банку у приміщенні банківської установи передав особисто директору філії готівкові кошти для поповнення через касу його депозитного рахунку. Однак банкір привласнив вклад клієнта і використав його на власні потреби.

Про відсутність грошей на рахунку ошуканий киянин дізнався лише через 5 років, коли звернувся до банку,щоб отримати відсотки за користування його коштами. 

Також відомо, що таким самим способом банкір у 2007-2008 роках привласнив ще 2,3 мільйона гривень коштів двох клієнтів банку, за що прокуратура району порушила одразу 2 кримінальні справи, які на сьогодні вже слухаються у суді.

"Через суд вкладники банку повернули собі не тільки втрачені кошти, а ще й відсотки за депозитними договорами", - відзначили у відомстві.

Як відомо, кримінальним кодексом за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ