Столична міліція пов'язала півсотні хорватських уболівальників


Працівники столичної міліції затримали і доставили до Печерського райуправлiння 47 громадян Хорватії, які намагалися влаштувати бійку біля метро "Кловська".

Таким чином правоохоронці попередили можливий конфлікт футбольних уболівальників, повідомили у прес-службі столичної міліції.

За даними правоохоронців 3 жовтня близько 19.20 біля станції метро "Кловська" зібралися близько 50 уболівальників Загреба, однак без символіки та логотипів зазначеного футбольного клубу.

"Працівники мiлiцiї почали з ними профiлактичнi бесіди, спрямовані на попередження правопорушень. До вказаного місця було направлено додаткові наряди "Беркуту" та держохорони, які перебували в резерві", - відзначили в міліції.

У цей же час тротуаром протилежної сторони вул. Мечникова у напрямку вулицi Басейної рухалися близько 30 уболiвальникiв "Динамо" (Київ), якi почали вигукувати гасла вбiк присутніх біля "Кловської" вболiвальникiв "Динамо" (Загреб).

Останні також почали вигукувати власні гасла та намагалися спровокувати бiйку з пересічними громадянами.

"Вказану сутичку було одразу припинено працівниками Дарницького районного управління", - наголосили в міліції.

По прибуттю на місце події "Беркут" та УДСО вболівальники "Динамо" (Загреб) одразу ж перейшли до продуктового магазину, розташованого на вул. Мечникова, 10/2, заблокували вхiд та не пускали працiвникiв мiлiцiї до приміщення.

Після цього 47 осіб затримали та доставили до міліції.

"За участю перекладача та представникiв поліції Хорватії доставлених уболiвальникiв було опитано та в подальшому супроводжено за межi Києва, де передано нарядам міліції у Київській областi", - відзначили правоохоронці.

"Заяв та повiдомлень про отримання тiлесних ушкоджень, пошкодження майна громадян протягом 3 жовтня до органів внутрішніх справ не надходило", - наголосили в міліції.

Також столична міліція наголосила, що упродовж футбольного матчу на території НСК "Олімпійський" та прилеглій території не було допущено жодного порушення громадського порядку.

Як повідомлялося раніше, біля метро "Кловська" побилися уболівальники двох "Динамо".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ