Попов вже думає, що збудувати на місці берилієвого заводу


Столична влада розглядає можливість будівництва меблевого заводу на території державного науково-виробничого підприємства "Захід", де зберігався високотоксичний берилій.

Про це в рамках виїзної робочої наради 27 вересня заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, територію заводу очистили від берилію ще на початку літа.

"Останній контейнер з берилієвмісними відходами вивезли з території заводу ще у червні, тож сьогодні територія підприємства абсолютно безпечна. Але при цьому – практично не використовується. Тож тепер наше завдання – раціонально використати ці 2,2 га землі", - сказав чиновник.

Він додав, що на цій території є усі необхідні комунікації: тепло, вода, електрика.

"Така площа буде дуже зручною для організації виробничих площ. Наприклад, виготовлення виробів з деревини, меблів. А це, до речі, не лише нові находження у міський бюджет, а й багато нових робочих місць", - сказав Попов.

Він додав, що влада вже веде попередні переговори з потенційним інвесторами, але для того, щоб реалізувати цей задум, необхідно забрати завод у комунальну власність міста із державної.

"Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів наразі перебуває на стадії підготовки", – відзначив Попов.

Крім того, за словами чиновника, наразі активізували роботу з очищення ще одного небезпечного заводу – ртутного "Радикалу".

"Цього року з міського бюджету виділено 5 мільйонів гривень на розробку ТЕО відповідного проекту. Загалом державна програма утилізації небезпечних відходів заводу та очищення його території на 2013-2017 роки передбачає виділення 134 мільйони гривень", – додав Попов.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ