Прокуратура обіцяє, що Біличанський ліс не забудують. Оновлено


Прокуратура Києва заявила до суду 15 позовів про скасування рішення Гостомельської селищної ради щодо надання у власність фізичним особам землі у Біличанському лісі.

"Біличанський ліс не будуть забудовувати", наголосили у прес-службі відомства.

Станом на 25 вересня Святошинський райсуд уже задовольнив 3 позови прокуратури, а розгляд інших розпочнеться з 27 вересня.

"У позовах прокуратура заявила клопотання про накладення судом заборони на проведення будь-яких підготовчих та будівельних робіт на виділених земельних ділянках до прийняття остаточного рішення", йдеться в повідомленні.

У прокуратурі відзначили, що зараз перевіряють законність інших рішень Гостомельської селищної ради.

Крім того, прокуратура Святошинського району скасувала постанову районної міліції, яка відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом вирубки дерев.

Матеріали повернули міліції для проведення додаткової дослідчої перевірки. Прокуратура також просить міліцію притягти до дисциплінарної відповідальності міліціонера, котрий прийняв незаконне рішення.

Як відомо, боротьба за Біличанський ліс триває уже більше 4 років. Журналістка Ірина Федорів навіть почала отримувати погрози через свою діяльність, спрямовану на захист лісу від забудови.

У свою чергу голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк спростовує звинувачення на адресу влади про бажання розпаювати Біличанський ліс у Києві та віддати його під забудову.

Про це він сказав на прес-конференції 26 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це черговий піар. Ми ще два місяці тому ухвалили на сесії звернення до президента, щоб територію лісу віднести до заповідника. І, повірте, за 2,5 роки, поки я на посаді голови Київоблдержадміністрації, я жодного розпорядження не підписав про виділення хоч однієї сотки на цій території", - заявив Присяжнюк.

При цьому він зазначив, що всі рішення про виділення ділянок в Біличанському лісі під забудову виносилися ще до вступу його на посаду.

"Ділянки виділяли ще наші попередники – це 2008-2009 роки, деякі люди побудували там будинки. Сьогодні правоохоронні органи вносять протести, йдуть судові справи. Тож звинувачувати владу в тому, що ми хочемо розділити на паї, що ми хочемо забрати, що ми забираємо легені Києва та Київської області – це велика неправда", - додав Присяжнюк.

Біличанський ліс розташований на землях КП "Святошинське лісопаркове господарство", що входить до складу КО "Київзеленбуд", у межах Святошинського та Оболонського районів столиці. Селище міського типу Коцюбинське Київської області є анклавом, оточеним з усіх боків лісом, що належить столиці.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ