Кияни зможуть обирати лікаря он-лайн - мерія



Фото ugorod.od.ua

Столичні мешканці зможуть самостійно обирати собі сімейних лікарів – за допомогою он-лайн системи.

Про це під час засідання Комітету з економічних реформ заявив радник голови Київської адміністрації з питань реалізації Стратегії розвитку Києва Дмитро Турчак, повідомляє прес-служба мерії.

"Кожен пацієнт має право самостійно обрати собі сімейного лікаря. Це буде відбуватися незалежно від того, в якому районі живе чи зареєстрований мешканець. Для того, аби полегшити цю процедуру ми створюємо сайт "Мій лікар", де буде знаходитися перелік сімейних лікарів", - сказав Турчак.

Він додав, що сайт надасть можливість переглянути рівень кваліфікації лікарів, перелік всіх лікувально-профілактичних закладів Києва.

"Також планується запровадити можливість коментувати та передивлятися відгуки інших користувачів. Така система дозволить досить швидко отримати весь необхідний обсяг інформації про лікувальні заклади та лікарів не виходячи з дому", – пояснив Турчак.

Він зазначив, що на сьогодні сайт працює у тестовому режимі за адресою http://www.103.com.ua/.

Також Турчак пообіцяв, що найближчим часом почне працювати остаточна версія ресурсу з наступними можливостями: дистанційного обрання сімейного лікаря, вільного обрання лікувального закладу, можливості задати запитання чи надати пропозицію.

А для тих мешканців Києва, які не мають доступу до інтернету, в поліклініках та амбулаторіях міста встановлять інформаційні стенди з інформацією про лікарів та створять можливість обрати собі лікаря та подати заявку на закріплення.

Наразі вже встановлено інформаційні стенди у 63-х поліклініках та у 45-ти амбулаторіях.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ