Журналісти та активісти прийдуть до президента, щоб захистити ліс


25 вересня об 11 годині під Адміністрацією президента громадські активісти і журналісти проведуть акцію протесту проти погроз захисникам Біличанського лісу.

Про це йдеться на спеціальній сторінці у Facebook.

Президенту передадуть близько 7 тисяч підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на цій території.

Громадськість вимагатиме від Януковича виконати свою обіцянку захистити 4000 га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови, та захистити активістів від бандитів.

"Це можна зробити підписавши указ про надання комплексу "Біличанський ліс" статусу Національного природного парку", - переконані активісти.

Громадськість обурила та стривожила заява журналіста та депутата селищної ради смт. Коцюбинське Ірини Федорів про погрози їй та її родині стосовно її журналістської діяльності щодо висвітлення цієї теми у ЗМІ.

Боротьба за 4000 га лісу біля Києва триває уже чотири роки. Для місцевої громади та киян, які об’єднали зусилля для створення національного парку, ліс – це місце відпочинку та естетичного задоволення.  

Як відомо, Коцюбинська селищна рада всупереч законодавству передала у власність фізичним та юридичним особам понад 500 земельних ділянок загальною площею майже 100 га на території КП "Святошинськелісопаркове господарство", а наприкінці лютого у лісі з’явився паркан на території близько 2 га.

Згодом Коцюбинська селищна рада направила до Київради для погодження як суміжною радою проект землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське за рахунок земель Святошинського лісу, площею 3421,8 га.

Зараз площа селища Коцюбинське становить 87 га.

Як відомо, президент обіцяв зберегти Біличанський ліс, перетворивши його у Національний природний парк.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ