Київрада продала землі на сотні мільйонів Порошенку і Герезі



Фото Ліги

иїв не в змозі виконати бюджет цього року, адже профінансувати заплановані видатки вдасться на 87%.

Про це заявив заступник голови міської адміністрації Руслан Крамаренко, пише Forbes.

Увечері, 20 вересня, Київська міська рада ухвалила рішення про продаж трьох земельних ділянок у центрі столиці загальною площею 8,3359 га за 197,352 мільйона гривень.

Таких великих продажів не було з часів колишнього мера Леоніда Черновецького.

Найбільшу з ділянок - 8,1885 га по вул. Жилянській, 107 та Петлюри, 32 у Шевченківському районі - продали за 190,123 мільйона гривень заводу "Ленінська кузня", що належить Петру Порошенку, для будівництва, експлуатації та обслуговування виставково-торговельно-розважального центру з паркінгом.

Крім того, Київська міська рада передала ТОВ "Епіцентр К" дві заарештовані земельні ділянки загальною площею 4,761 га на перетині проспекту Григоренко та вулиці Гмирі у Дарницькому районі: 1,95 га - в оренду на 5 років, а 2,811 га - в оренду на 25 років.

За даними депутата Київради від фракції УДАР Людмили Закревської, будь-які дії з цими ділянками заборонені судом.

Хоча вона пред'явила колегам копію судового рішення, депутати все ж схвалили передачу землі.

На першій ділянці "Епіцентр К" має намір облаштувати в'їзди в діючий гіпермаркет "Епіцентр" і зелену зону загального користування.

Друга ділянка передається компанії під забудову.

Власниками компанії "Епіцентру К" вважаються Олександр та Галина Герега, обрана в квітні цього року секретарем Київради.

Також Київрада передала ТОВ "Астеріс" під забудову, в оренду на 25 років за 7,2 мільйона гривень в рік, земельна ділянка площею 1,08 га по вулиці Щекавицькій, 46 у Подільському районі.

Будувати будуть адміністративно-готельно-житловий комплекс з магазинами, підземними та наземними паркінгами.

Майданчик очистять від старих нежитлових будівель.

За словами депутата Київради, голови комісії з питань культури та туризму Олександра Бригинця (фракція Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина), дана територія входить до складу державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Як відомо, нещодавно голова КМДА Олександр Попов заявив, що Київ встигне до листопада зібрати 250 млн доларів на погашення зовнішньої позики.

Економічна правда 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ