У Попова пояснили, що за метро на Троєщину доведеться платити 15-10 років



Фото kievpress.net

Київ не позичатиме коштів для метро на Троєщину, а будуватиме гілку за кошти інвестора.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, будівництво четвертої лінії метро стане "першим масштабним прикладом приватно-державного партнерства".

"Ми ретельно працюємо над проектом будівництва метрополітену за рахунок інвестора – у лютому було оголошено конкурсні торги із визначення консультанта. Шість компаній подали свої пропозиції на право виступити фінансовим консультантом", - сказав Крамаренко.

Чиновник додав, що у липні цього року відбулося розкриття тендерних пропозицій, і переможцем визнано ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування". Наразі готується договір з консультантом та технічне завдання до нього.

За його словами, до кінця року компанія надасть на розгляд дві фінансові моделі будівництва та роботи нового метрополітену.  

Перша буде схемою концесії – при такому підході інвестор повертатиме вкладені кошти за рахунок виручки від проданих квитків і отриманої різниці в тарифі від міста, при цьому експлуатантом буде виступати приватна компанія.

Друга фінансова схема – це договір життєвого циклу. У такому випадку інвестор буде отримувати кошти з міського бюджету упродовж 15-20 років, а експлуатантом буде виступати КП "Київський міський метрополітен".

"Однак хто б не експлуатував нову лінію метро – приватна компанія чи місто – вона залишатиметься у власності територіальної громади Києва", - відзначив Крамаренко.

Він наголосив, що при цьому вартість проїзду на новій лінії буде такою ж, як і на інших.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ