Під Київрадою вимагають не вводити "регіональну" мову і не чіпати Гостинний двір. ФОТО



Під Київською міськрадою проходить пікет з вимогою не допустити прийняття рішення щодо запровадження двомовності в столиці.

Як повідомляє УНІАН, кияни проводять його за підтримки партій "Батьківщина", "Свобода" та Української народної партії,

Пікетувальники тримають плакати: "Я – за українську мову".

Фото з Facebook Олександра Аронця

Представники громади просять залишити в Києві єдину державну мову – українську, оскільки бояться, що на четвергове засідання Київради може бути винесено питання "реалізації в Києві закону про мови".

Фото з Facebook Тетяни Хитрик 

Загалом біля Київради зібрались понад 400 осіб.

Однак частина з них прийшла підтримати проект рішення про виділення землі гаражним кооперативам, а також на захист Гостинного двору на Подолі.

Зокрема, захисники Гостинного двору вирішили привернути увагу депутатів перед чорним входом до КМДА, що на вул. Пушкінській, повідомили активісти. 

Саме через ворота з вулиці Пушкінської, депутати на своїх авто потрапляють у двір Київради.

Фото з Facebook Єгора Соболева

Учасники акції додали, що шлях їм перекрила міліція, яка змушувала активістів поступитись дорогою автомобілям, що прямували до внутрішнього двору будівлі.

Активісти вимагали пропустити їх у двір, оскільки це територія загального користування, але змушені були розміститись перед залізними воротами до двору.

"Сергій Громський з Шевченківського відділу міліції віддав наказ представникам міліції буквально викинути активістів з тротуару і звільнити дорогу для автомобілів депутатів. Міліція розштовхала активістів, деякі впали, отримали синці, проте, їм вдалось все ж залишитись на місці проведення акції і продовжити блокування", - відзначили учасники акції.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ