Киянка вирощує банани просто неба. ФОТО


Мешканці Києва не перестають дивувати заквітчаними балконами та прибраними розфарбованими двориками, однак є такі кияни, які ставлять надзвичай експерименти у своїх дворах.

Так, киянка Вікторія упродовж декількох років вирощує банани просто неба біля свого будинку, повідомляють читачі "Української правди. Київ".

"Насправді це був експеримент. Ми висадили навесні декілька саджанців бананів у відкритий ґрунт, але, оскільки, рослини сильно розрослись за літо, не наважились їх викопувати і залишили у відкритому ґрунті на зиму. Навесні виявилось, що жодна рослина не загинула від морозів, тож банани наступного літа продовжували розростатись, утворюючи своєрідну плантацію", - розповіла Вікторія.


Наступної зими ситуація повторилась, і навіть -27 градусів, що фіксувались у Києві в лютому 2012 року, не зашкодили жодній рослині.

 

"Зараз ділянка біля будинку до такої міри заросла бананами, що нагадує такі собі джунглі. Окрім  цього, банани мають дуже привабливий зовнішній вигляд і могли б стати справжньою прикрасою міста, якби чиновникам зеленбуду спало на думку використовувати ці рослини для оздоблення парків та скверів міста", - відзначила Вікторія.

Фото надані читачами 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ