Захисники "Гостинного двору" прийдуть до Попова і Гереги


20 вересня о 9.00 активісти Гостинного двору і просто небайдужі громадяни Києва прийдуть під Київраду, щоб не дозволити виділити землю під Гостинним двором забудовнику. 

За словами активістів, якщо таке рішення буде прийнято, то це фактично стане дозволом на "антизаконну реконструкцію і спотворення пам’ятки".

Громадяни також будуть вимагати залишити культурну та освітню функцію Гостинному двору замість торгівельного центру, а також – реставрацію, замість реконструкції.

"Гостинному двору не потрібна реконструкція, йому потрібна реставрація – про це каже вся наукова громадськість. Відомо, що на даний момент Українським товариством охорони пам'яток історії і культури експертами високого рівня зроблено обґрунтування щодо надання статусу пам'ятки містобудування Гостинному двору, але Київська влада продовжує ігнорувати цей факт", - розповіли активісти.

Як відомо, після того, як Київрада дозволила перебудову Гостинного двору у торговий центр, активісти створили у Дворі "культурний центр", де щоденно проводять низку культурно-розважально-освітніх заходів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ