У Києві стартував новий театральний сезон



Фото з сайту на Лівому березі

Новий сезон 2012-2013 років розпочали майже в усіх муніципальних театрах Києва.

З цієї нагоди столичні театральні митці приготували для киян та гостей міста чимало цікавих прем’єр, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, Київський національний академічний театр оперети у новому сезоні поповнив репертуар театру двома прем’єрами – "За двома зайцями" (музика В.Ільїна та В.Лукашова) та "Циганський барон" (музика Й.Штрауса).

Київський академічний театр юного глядача на Липках презентує три прем’єрні вистави – "Привид замку Кентервіль", (за мотивами оповідання О.Уайльда), "Сон літньої ночі" (В.Шекспір), "Не хочу бути собакою" (казка-пригода С.Бєлова та С.Куваєва).

Київський академічний театр "Колесо" до початку свого 25-сезону підготував п’єсу сучасного німецького драматурга Роланда Шіммельпфеннінга "Золотий дракон", яка йтиме у Камінній залі.

Також Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра має три прем’єри: сучасна комедія "Звонок из пришлого" (А.Крима), "Карнавал плоти" – вистава-концерт за п’єсою "Войцек" Г.Бюхнера та нетрадиційну виставу за п’єсою І.Лаузунд "Бесхребетность".

Київська академічна майстерня театрального мистецтва "Сузір’я" порадує глядачів наприкінці вересня прем’єрою – емігрантський мюзикл "Ниоткуда с любов’ю" (Й.Бродський, О.Вертинський, О.Галич та ін.).

Крім того, Київський академічний драматичний театр на Подолі запрошує на свої прем’єрні вистави: театральне оповідання "Лист Богу" (А.Крима), ліричну комедію "Тріо мі бемоль" (Е.Ромер), та комедію "Дивакуватий Журден" (М.Булгакова).

Примітно, що у новому сезоні 2012-2013 років відбудеться справжній "парад ювілеїв" муніципальних театрів.

Так, своє 85-річчя відзначатиме Київський академічний театр ляльок, 35 років виповнюється Київському академічному театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, 30-річчя святкуватимуть у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Крім того, 25-річний ювілей від дня заснування відзначатимуть: театр на Подолі, Київський академічний театр "Колесо", Київська академічна майстерня театрального мистецтва "Сузір’я", Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня", а також театр пластичної драми на Печерську. 20 років виповнюється Циганському музично-драматичному театру "Романс".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ