У Садибі Мурашка провалилася стеля. ФОТО



В одній з кімнат останнього (п’ятого) поверху Садиби Мурашка, що на вулиці Малій Житомирській, 12А провалилася стеля з ліпниною.

Причиною руйнування стала діра в даху, через яку дощова вода потрапляла безпосередньо на міждахове перекриття, розповів депутат Київради від БЮТ-Батьківщини Олександр Бригинець.

"Упродовж п’яти років інвестори навмисне доводили пам’ятку до руйнування. Тепер, коли під тиском громадськості Садибу повернули до міської власності, влада продовжила справу руйнівників і просто спостерігає, як історична будівля не встоїть. Через те, що влада не може виділити декілька тисяч гривень на ремонт даху, Київ може втратити безцінну пам’ятку", - заявив він.

 

Депутат наголосив, якщо не розпочати ремонт даху найближчим часом, то осінні зливи можуть завдати пам’ятці непоправної шкоди.

 

 

Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова терміново знайти резервні кошти і відремонтувати пам’ятку, яка стала символом боротьби киян за своє місто.

 


Як відомо, у 2007 році Київрада продала історичну будівлю Садибу Мурашка приватній компанії "Пантеон-Інвест". Влітку 2011 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним право власності компанії на садибу, і її повернули місту.

Бригинець є кандидатом у депутати Верховної ради від "Батьківщини".

Фото з сайту Бригинця

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ