Регіонал Петро Мельник відкрив озеро, в якому небезпечно купатися


Депутат від "Партії регіонів" Петро Мельник урочисто відкрив озеро в лісі поблизу смт. Коцюбинське, на очищення якого витратили 300 тисяч бюджетних коштів.

Однак, як з'ясувалося, купатися в озері небезпечно – вода не відповідає санепідеміологічним нормам, пише у блозі на "Українській правді" журналіст Ірина Федорів.

"Найголовніше те, що на очищення озера витратили 300 тисяч бюджетних коштів, але досі не вирішене питання з нецентралізованими стоками приватного сектору. Тому навіть місцеві депутати знають, що фекальні стоки потрапляють в ґрунтові води, хто б що не говорив", пише Федорів.

Журналісти за кілька тижнів до відкриття звернулись до МОЗ, щоб перед офіційним відкриттям отримати аналізи результатів проб води.

"Ми отримали результати, де значилось, що рівень лактопозитивних кишкових паличок перевищує норму й фахівці пояснили це тим, що, можливо, поряд з озером є приватний сектор, немає централізованої каналізації й фекальні стоки можуть потрапляти в підземні води", - пише Федорів.

Однак у день відкриття Петро Мельник, депутат облради Наталія Семко й селищний голова Вадим Садовський запевняли людей, що те, що купатися в озері не можна – чутки і плітки.

"Вони напряму запевнили людей, що купатися можна і сміливо можна пускати в воду і дітей і онуків. Але на своєму прикладі й на своїх дітях ніхто того не демонстрував. Депутат селищної ради Мамчич, приміром, свого внука в воду не пускав", - підсумувала Федорів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ