Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5034bce30eb65/
Українська правда
Київ

На Хрещатику замість засохлих лип посадять каштани

22.08.2012  14:05


На місці сухих лип на вулиці Хрещатик висадять каштани.

Про це повідомляє сайт Київської міської влади.

Як повідомив гендиректор "Київзеленбуду" Михайло Царенко, таке рішення прийнято для покращення стану зелених насаджень у центральній частині міста.

"Комісія оглянула зелені насадження на території Шевченківського району. Це обстеження пов’язано із втратою декоративної цінності вуличних зелених насаджень на Хрещатику", - зазначив він.

"Фахівці замінять сухостійні дерева на каштани м’ясочервоні "Бріоті", які не пошкоджуються каштановою мінуючою міллю. Вже сьогодні були розпочаті роботи зі знесення сухостійних лип", - пояснив Царенко.

 

За його словами, питання про заміну липи на каштан м’ясочервоний "Бріоті" було підтримано на засіданні комісії з напрацювання пропозицій з покращання стану зелених насаджень на вулиці Хрещатик.

"Знесення сухостійних дерев проводилося на підставі акту обстеження, погодженого у встановленому порядку", - додав гендиректор КО "Київзеленбуд".

Як відомо, у період проведення фінальної частини "Євро-2012", значна частина дерев на Хрещатику потрапила в межі фан-зони. Деякі дерева спиляли.

Роботи з капітального ремонту зелених насаджень заплановані на осінь.

"Навесні проведено лише знесення дерев, які засохли, у тому числі й декількох дерев каштана кінського на бульварній частині вулиці. На місці цих дерев також буде висаджено каштан м’ясочервоний "Бріоті", - сказано в повідомленні.

Липи на Хрещатику були висаджені у 2007 році.

"Через велике техногенне навантаження та надмірну загазованість повітря, засоленість ґрунту, порушення водного і поживного балансу, погіршення аерації ґрунту через його ущільнення та інше, значна кількість лип втратили свою декоративну привабливість, а близько 70 дерев – взагалі засохли", - зазначає київська влада.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.