На Хрещатику замість засохлих лип посадять каштани



На місці сухих лип на вулиці Хрещатик висадять каштани.

Про це повідомляє сайт Київської міської влади.

Як повідомив гендиректор "Київзеленбуду" Михайло Царенко, таке рішення прийнято для покращення стану зелених насаджень у центральній частині міста.

"Комісія оглянула зелені насадження на території Шевченківського району. Це обстеження пов’язано із втратою декоративної цінності вуличних зелених насаджень на Хрещатику", - зазначив він.

"Фахівці замінять сухостійні дерева на каштани м’ясочервоні "Бріоті", які не пошкоджуються каштановою мінуючою міллю. Вже сьогодні були розпочаті роботи зі знесення сухостійних лип", - пояснив Царенко.

 

За його словами, питання про заміну липи на каштан м’ясочервоний "Бріоті" було підтримано на засіданні комісії з напрацювання пропозицій з покращання стану зелених насаджень на вулиці Хрещатик.

"Знесення сухостійних дерев проводилося на підставі акту обстеження, погодженого у встановленому порядку", - додав гендиректор КО "Київзеленбуд".

Як відомо, у період проведення фінальної частини "Євро-2012", значна частина дерев на Хрещатику потрапила в межі фан-зони. Деякі дерева спиляли.

Роботи з капітального ремонту зелених насаджень заплановані на осінь.

"Навесні проведено лише знесення дерев, які засохли, у тому числі й декількох дерев каштана кінського на бульварній частині вулиці. На місці цих дерев також буде висаджено каштан м’ясочервоний "Бріоті", - сказано в повідомленні.

Липи на Хрещатику були висаджені у 2007 році.

"Через велике техногенне навантаження та надмірну загазованість повітря, засоленість ґрунту, порушення водного і поживного балансу, погіршення аерації ґрунту через його ущільнення та інше, значна кількість лип втратили свою декоративну привабливість, а близько 70 дерев – взагалі засохли", - зазначає київська влада.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ