Попов погрожує звільнити голів двох районів


Голова Київської адміністрації заявляє, що місто шукатиме нових керівників для Святошинського і Дніпровського районів, якщо нинішні очільники не візьмуться за роботу.

Про це він сказав після проведення рейтингової оцінки райдержадміністрацій за І півріччя, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з рейтингом, Святошинський та Дніпровський райони опинилися на останніх місцях.

"Це останнє попередження для тих, хто відстає. Це останній шанс для очільників Святошинського та Дніпровського районів виправитися. Не впораєтеся – будемо шукати більш фахових керівників", – сказав Попов.

Зокрема, Святошинський район отримав найгіршу оцінку інвестиційної, наукової та інноваційної діяльності, підтримки бізнесу, та вирішення житлово-комунальних проблем. Район відстає і в інших галузях. Дніпровський район пасе задніх у сфері державних фінансів, а також за показниками інвестиційної, наукової та інноваційної діяльності.

"Ми проводимо рейтинг районів для того, аби сприяти конкуренції як серед районних адміністрацій, так і безпосередньо серед голів районів. Разом з тим рейтинг дозволяє визначити керівників адміністрацій та управлінь, які не достатньо кваліфіковані і не здатні впоратися із покладеними на них обов’язками. З такими людьми ми будемо прощатися", – наголосив Попов.

За його словами, догана буде висловлена всім керівникам профільних управлінь районів, які посіли останні місця за кожним з показників, які входять до рейтингу. Натомість лідерів заохочуватимуть.

Як відомо, традиційно першість за результатами рейтингу районів залишається за Шевченківським районом. Друге-третє місця ділять між собою Печерськ та Поділ. На четвертому – Солом’янський, а на п’ятому – Дарницький райони. Шоста позиція – в Оболонського району, сьома – у Голосіївського, на восьмому місці – Деснянський. Передостаннє місце займає Дніпровський район, на 10-ій сходинці – Святошинський.

Рейтинг складено за восьми показниками: економічний розвиток; інвестиційна, наукова та інноваційна діяльність; державні фінанси; підтримка бізнесу; споживчий ринок; житлово-комунальне господарство; соціальний розвиток та ринок праці; охорона здоров’я.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ