Через дощі вулиці Києва може залити фекаліями



Бортницька станція аерації, яка прокачує усі нечистоти Києва, може не витримати чергової зливи.

Про це заявив керівник Бортницької станції аерації Володимир Бражник, повідомляє ТСН.

Він порадив киянам готуватися до нечистот у Дніпрі та під вікнами.

Під час перших злив Київ мало не спіткала екологічна біда – очисні споруди станції ледь витримали. Через негоду рівень води у столичних колекторах зріс у 1,5 рази.  

13 серпня каналізація не справлялася з дощем 

"Додалося сивини. Було все на межі. Все, що можна, включили, і ми не встигали забирати ці стоки. Воно йшло загальним таким потоком, виливалося все, бурлило", - розповів, як працювалося 13 серпня, старший диспетчер Бортницької станції аерації Юрій Шельпов.

Комунальники кажуть, ситуація настільки складна, що черговий дощ може обернутися для столиці справжньою катастрофою. 

"Є така думка в місті, що, мовляв, станція розрахована на мільйон вісімсот метрів кубічних, але зараз споруди знаходяться у такому стані, що навіть мільйон це вже критична межа для цієї станції", - підкреслив Бражник.

Він додав, що не виключено, що під час кожної негоди, на станції змушені будуть боротися з нечистотами в екологічно-небезпечний спосіб: фекалії і все, що потрапляє до каналізації від жителів столиці та низки підприємств опиниться у Дніпрі.

А на Бортницькій станції рівень води зріс у півтора рази. Комунальники кажуть: наступного разу всі ці нечистоти можуть опинитися просто на вулицях Києва 

"Просто відкрити всі споруди на суцільний потік і випустити воду цю у річку Дніпро. В противному випадку – станція буде розмита", - розповів Бражник.

До всього, нинішнього року станція не отримала ще жодної копійки хоча б на поверховий ремонт.

Тож киян попереджають готуватися не тільки до фекалій у воді, а й до нечистот під власними вікнами.

"При великих потоках, якщо ми не встигаємо прокачувати стоки, вони накопичуються в колекторах і може бути виливання на територію Києва", - зазначив Шельпов.

Тим часом у Гідрометцентрі дають невтішні прогнози та радять до кінця тижня не розслаблятися.

"На території України утворився циклонічний вихор, який зараз зумовлює дощову погоду у західних, Північних та Центральних областях України", - пояснив керівник Українського гідрометеоролічного центру Микола Кульбіда.  

16 серпня у Києві знову йде рясний дощ. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ