У "Київській фортеці" ламають двері кабінету директора?


15 серпня зранку невідомі намагаються силою відкрити кабінет директора Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" В'ячеслава Кулінича.

Про це повідомив депутат Київради Олександр Бригинець з посиланням на працівників музею.

Кулінич нині в судовому порядку скасовує рішення щодо свого звільнення, яке відбулось під час його перебування на лікарняному. 

"Оскільки остаточне рішення про те, чи було звільнення Кулінича законним чи ні, має бути за кілька днів, я не розумію, чому так поспішно намагаються заволодіти його кабінетом. Зрештою, це може дати підстави для нових судових з’ясувань, особливо вразі, якщо зникнуть чи постраждають якісь речі опального директора", - сказав Бригинець.

Як повідомив у коментарі "Українській правді. Київ" Кулінич, речі виносили представники столичного управління культури.

"Вранці в музей прийшли троє працівників управління культури і стали виносити мої особисті речі з мого кабінету. Я присутній при цьому не був, бо я на лікарняному. Порушили закон, бо виносили папери, мої речі без моєї присутності. Зокрема мій костюм, в якому були гроші. Вони мені зараз друже потрібні", - сказав Кулінич.

Він додав, що все це йому розповіли співробітники музею, а сам він приїхав на місце події лише по обідді.

"Я приїхав, а вони вже поїхали, речі всі скинули в іншому кабінеті. Я не відкриватиму кабінет, нічого не чіпатиму. Зроблю це після суду в присутності міліції", - сказав він.

Кулінич нагадав, що він оскаржує в суді своє звільнення, і остаточне засідання буде 21 серпня.

"Мені сказали, що це був наказ начальниці управління Світлани Зоріної. Але це зовсім незаконні дії: увірватися, винести речі, повісити замок на кабінет. Спершу квартиру забрали, тепер мої речі. Але буде суд, після рішення я викличу міліцію, зробимо опис, щоб побачити, що там залишилося. Я буду діяти в межах закону. Але хай усі відповідають за свої дії", - сказав він.

Кулінич додав, що представники управління культури залякали його співробітників.

"Зараз приїхав телеканал, а наляканий колектив відмовляється говорити", - підсумував він.

Як відомо, 17 липня звільнили з посади директора Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" В’ячеслава Кулінича.

Згодом стало відомо, що в нього відібрали урочисто подаровану головою КМДА Олександром Поповим квартиру до Дня працівника культури.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ