Попов перед виборами обіцяє, що гастроном на Хрещатику не перетворять на висотку


Будівля колишнього Центрального гастроному на Хрещатику має неабияку історичну цінність і повинна зберегти свій автентичний вигляд.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Дійсно є проект реконструкції, який передбачає надбудову кількох поверхів. Але це чи не єдиний будинок, який уцілів на Хрещатику після війни, він пережив багато подій, і є історичною цінністю для міста і киян. Саме тому я зупинив реалізацію цього проекту", - сказав Попов.

"Однак ми усвідомлюємо, що неправильно, коли в центрі міста, на Хрещатику, без ремонту фактично розвалюється будівля. Тож ми продовжимо діалог з інвестором і спільно шукатимемо рішення. Але наша позиція залишиться незмінною – історична частина міста повинна зберегти свій автентичний вигляд", – додав він.

Чиновник запевнив, що консультації з інвестором щодо реконструкції Центрального гастроному будуть продовженні після експертної перевірки споруди і широкого громадського обговорення.

"Об’єкт повинен пройти експертну оцінку фахівцями з архітектури, історії. Своє слово повинна сказати і громадськість. Лише спираючись на позицію киян та фахівців, ми зможемо ухвалити остаточне рішення щодо подальшої долі будинку", – наголосив Попов.

Раніше повідомлялося, що на місці колишнього Центрального гастроному по вул. Хрещатик, 40 напроти ЦУМу невдовзі може розпочатися будівництво хмарочоса. Забудовники вже мають всі необхідні дозволи на будівництво.

Як відомо, раніше Попов неодноразово обіцяв зупинити будівництво над метро "Театральна", а також на вулиці Гончара. Однак ці обіцянки так і залишилися невиконаними. Скандальну будівлю над метро добудували і здали в експлуатацію, а будівництво на Гончара триває.

Попов має намір брати участь у виборах мера Києва.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ