У столиці згоріла двохсотрічна пам'ятка


В історичному будинку на вул. Щорса, 44-Г, що є пам’яткою архітектури (Київський тюремний замок, якому понад 200 років) днями сталася пожежа.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Це 200 річний будинок – пам’ятка, який знаходиться на закритій охоронюваній території, тому стороння людина проникнути туди не могла. Зважаючи на це, дуже актуальною може бути версія підпалу з метою знищення будівлі для того, щоб на її місці побудувати хмарочос", - наголосив Бригинець. 

Фото kyiv.mns.gov.ua 


Тому депутат звернувся до Прокуратури Києва з проханням перевірити, чи була відкрита кримінальна справа і чи розглядається саме версія навмисного підпалу будівлі.

Він зазначив, що згадана споруда є частиною Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця".

Як відомо, останнім часом відбулось декілька скандалів навколо Київської фортеці. Останній – це звільнення з посади директора музею.

Для довідки. Київський тюремний замок – пам’ятка архітектури, збудована в 1812 році, є однією з небагатьох споруд такого типу, що збереглися в Україні. В основу планування замку покладено проект архітектора А. Захарова, пристосований до місцевих умов київським архітектором А. Меленським.

Як відомо, Бригинець є кандидатом в депутати до Верховної ради від опозиції.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ