Коцюбинське не полишає надії роздерибанити київський ліс


Селищна рада Коцюбинського, попри вказівку президента зберегти Біличанський ліс столиці, не полишає наміру забудувати цінні землі.

Нині селищна рада вирішила поділити ці землі між шістьма кооперативами, пише у своєму блозі на "Українській правді" Ірина Федорів.

"Кожному кооперативу правлять близько 100 гектарів (4 тисячі гектарів завести на фізичних осіб – це каторжна робота, тому завести гамузом на нікому невідомі кооперативи – простіше). Забудовники з області дуже зацікавлені в тому, щоб дерибан відбувся", - пише Федорів.

За її словами, постанова апеляційного суду, якою скасували дерибан, змусила забудовників забрати паркан і кабель з лісу.

"Але це все окозамилювання, оскільки область далі лобіює інтереси забудовників і прагне реваншу. Журналістам в скандальному "Новаторі" днями повідомили, що забудова згодом може відновитись", - пише Федорів.

Вона додала, що на останньому засіданні облради депутати внесли з голосу і вирішили "підтримати пропозицію Коцюбинської селищної ради щодо створення філії Національного природного парку "Голосіївський" та включення ОКРЕМИХ територій селища Коцюбинське до його складу."

"В "окремі території", які для годиться вирішили зробити Нацпарком, входять річка Любка, яка є заказником і Романівське болото. Тобто позиція області: ліс – під забудову для бучанського "Новатора" і йому подібних. Відповідно для Присяжнюка доручення президента – не варте уваги", - відзначила Федорів.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ