"Київенерго" відключила киянам світло і воду через борги ЖЕКу


Мешканці 24 будинків у столиці залишилися без світла і гарячої води внаслідок дій ДП "Наш дім" (житлово-експлуатаційна організація), яке їх обслуговує.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Заборгованість ДП "Наш дім" за спожиту електричну та теплову енергію перед "Київенерго" за минулі роки становить 6,344 мільйона гривень, а поточна заборгованість – 2,9 мільйона", - йдеться в повідомленні компанії.

"Це змусило "Київенерго" вдатися до крайніх заходів – припинення електропостачання і гарячого водопостачання. "Наш дім" і правоохоронні органи в установленому порядку завчасно отримали повідомлення про відключення з 24 липня", - йдеться в повідомленні.

Станом на 1 серпня без світла перебуває гуртожиток на вул. Предславинській, 34, який був відключений 30 липня. Також у 8 будинках від електропостачання відключені сходові клітини, у 3-х будинках – сходові клітини і ліфти, 10 будинків – без гарячої води.

"Компанія готова поновити електропостачання у гуртожитку на Предславинській та інших об‘єктів щойно "Наш дім" здійснить повну оплату принаймні поточної заборгованості за спожиту електроенергію, котра на 1 серпня становить 282 тисячі гривень", - відзначили в "Київенерго".

У 2010 році Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство ДП "Наш дім".

У "Київенерго"додали, що борги, які існували на момент початку процедури банкрутства, мають погашатися відповідно до окремого визначеного законом порядку, а поточні борги – в звичайному порядку.

Проте з початку 2012 року і до 30 липня ДП "Наш дім" не здійснило жодної оплати за спожиту теплову і електроенергію, хоча "частина мешканців продовжували справно платити за послуги з централізованого опалення, електропостачання і гарячого водопостачання".

"Таким чином, "Наш дім" отримував кошти від мешканців, але нічого не платив ні за світло, ні за тепло, ні за воду", йдеться в повідомленні", - підсумували в "Київенерго".

Як відомо, через борги "Київенерго" мешканці 13 житлових масивів Києва з 23 липня залишилися без гарячого водопостачання.

Столична влада щомісяця звітує, що кияни справно сплачують за компослуги. Зокрема, рівень оплати щомісяця становить більше 95%.

У червні Кабмін виділив Києву 2,5 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах перед "Київенерго", "Екостандартом", "Київводоканалом" та іншими котельнями столиці. З цих коштів 2 мільярди 232,8 мільйона гривень передбачили для "Київенерго". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ