Компанія Ахметова вже розібрала стіни ЦУМу і викинула батареї



Компанія ЕСТА Холдинг проводить підготовчі роботи до реконструкція Київського ЦУМу.  

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У рамках підготовчих робіт уже демонтували технічно застаріле й непридатне для подальшої експлуатації інженерне устаткування: електропроводку, світильників, розподільні електрощити; вентиляції, систем пожежної безпеки, зношені системі водопостачання, каналізації, теплопостачання тощо.

"Для демонтажу вищевказаних інженерних систем була знята обшивка стін, стель і колон. Також було демонтовано технічно застаріле транспортне обладнання (ліфти й ескалатори) і розібрана частина перегородок, що перебувають в аварійному стані", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим були проведені роботи зі зміцнення аварійного підвалу будинку, щоб виключити ймовірність просідання внутрішнього двору.

"Найбільш характерні елементи інтер'єру ЦУМа, такі як мармурові сходи, були розібрані й законсервовані для подальшого використання в інтер'єрі реконструйованого ЦУМа", йдеться в повідомленні.

На даний момент комплекс підготовчих робіт наближається до завершення, іде робота з організації майбутнього будівельного майданчика, зокрема до встановлення паркану.

"Ми хочемо якнайшвидше відкрити оновлений ЦУМ киянам і повернути універмагу статус головного магазину країни. Саме тому ми почали підготовчі роботи паралельно з узгодженням проекту реконструкції", – сказав виконавчий директор ЕСТА Холдингу Максим Громадцов.

Відновлений ЦУМ, фото з ЖЖ 

За його словами, у цей час проект реконструкції ЦУМа проходить узгодження в Управлінні охорони пам'ятників і культурної спадщини КМДА, Міністерстві культури й інших уповноважених органах.

Таким має бути ЦУМ у 2014 рому. Фото з Facebook Еста Холдингу 

Також триває доопрацювання проекту з урахуванням зауважень, відзначили в компанії.

 Його накриють склом і висадять на даху дерева. Фото з Facebook Еста Холдингу 

Як відомо, на початку грудня 2011 року Антимонопольний комітет дозволив компанії "ЕСТА Холдинг", що входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова, купити 39% акцій ЦУМу (будинок 1939 року будівництва і є пам'ятником архітектури). 

ЦУМ у розрізі. Фото з Facebook Еста Холдингу 

Нові господарі відразу пообіцяли зробити грандіозний ремонт всередині магазину.

Нині в ЦУМі проходить реконструкція, що триватиме до 2014 року.

Легендарний столичний універмаг після ремонту буде увінчаний скляним куполом, матиме атріум та власну дворівневу парковку. Планується, що загальна площа універмага збільшиться вдвічі – до 45000 м².

Обійдеться все це у 100 мільйонів доларів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ