Азаров обурений, що Попов мучить киян холодною водою



Фото blogs.mail.ru

Столичні чиновники відповідатимуть за відсутність гарячого водопостачання в Києві.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров під час засідання Кабміну 1 серпня, повідомляє сайт уряду.

"Знову велике занепокоєння викликає ситуація, що складається в системі водопостачання. В першу чергу гарячого водопостачання", - наголосив Азаров.

Він повідомив, що отримує численні скарги громадян на те, що щорічна профілактика тепломереж не закінчується у встановленні нормативами і оголошенні людям строки, а у багатьох містах і містечках гаряча вода зникає із завершенням опалювального сезону.

Як приклад, Азаров зазначив, що упродовж місяця було відключене гаряче водопостачання в Дніпровському, Деснянському та Оболонському районах Києва.

"І нічого не робилося. Потрібно було людям через Фейсбук звернутися до прем’єр-міністра, щоб почали розбиратися. Це неприйнятно. З такою якістю влади довіру людей отримати неможливо", - сказав Азаров.

Він розкритикував дії Міністерства фінансів, Мінрегіону та Київської адміністрації, які не змогли порозумітися щодо проведення розрахунків з компенсації різниці в тарифах:

"Чиновники не знаходили рішення і зробили заручниками десятки тисяч людей!".

За його словами, 31 липня гаряче водопостачання було відновлено, і на профілактиці залишається тільки 21 будинок.

Прем’єр заявив, що особисто контролюватиме хід врегулювання даного питання.

"Я серйозно попереджаю: якщо люди не отримають вчасно передбачених комунальних послуг, за які вони, до речі, добросовісно платять, то буде вжито найсуворіших заходів. Але я цієї справи просто так не облишу", - заявив Азаров.

Він поставив вимогу 1-го серпня доповісти, хто персонально винен в міністерствах і міській адміністрації у скандальному затягуванні рішення.

"Я нікому не дозволю втягувати у чиновницько-приватні чвари наших людей. Це не вина громадян, що керівники некомпетентні і безпорадні, а комунальники, і енергетики досі не навчилися господарювати", - сказав глава уряду.

Як відомо, через борги "Київенерго" мешканці 13 житлових масивів Києва з 23 липня залишилися без гарячого водопостачання.

Столична влада щомісяця звітує, що кияни справно сплачують за компослуги. Зокрема, рівень оплати щомісяця становить більше 95%.

У червні Кабмін виділив Києву 2,5 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах перед "Київенерго", "Екостандартом", "Київводоканалом" та іншими котельнями столиці. З цих коштів 2 мільярди 232,8 мільйона гривень передбачили для "Київенерго". 

 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ