"Київенерго" обіцяє повернути киянам воду до кінця дня і натякає на нові відключення


Компанія "Київенерго" отримала додаткові обсяги газу для теплоелектроцентралі №6, якій відключили газ через борги компанії.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".  

Гарячу воду мешканцям 13 масивів Дніпровського, Деснянського та Оболонського районів столиці, які тиждень сидять без води, обіцяють повернути до вечора 30 липня.

"Але наразі питання стабільного газопостачання об‘єктів компанії, а відтак і гарячого водопостачання мешканців, залишається невирішеним. Його остаточне врегулювання можливе лише тоді, коли "Київенерго" розрахується за борги перед газопостачальником. Цей крок напряму залежить від перерахування компанії компенсації із різниці між встановленими тарифами та собівартістю виробництва теплової енергії", йдеться в повідомленні.

У компанії наголосили, що заборгованість "Київенерго" за спожитий газ становить 2,8 мільярда гривень. Водночас заборгованість бюджету перед компанією за різницю в тарифах станом на 1 липня становить 3,328 мільярда гривень.

Як відомо, через борги "Київенерго" мешканці 13 житлових масивів Києва з 23 липня залишилися без гарячого водопостачання.

Столична влада щомісяця звітує, що кияни справно сплачують за компослуги. Зокрема, рівень оплати щомісяця становить більше 95%.

У червні Кабмін виділив Києву 2,5 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах перед "Київенерго", "Екостандартом", "Київводоканалом" та іншими котельнями столиці. З цих коштів 2 мільярди 232,8 мільйона гривень передбачили для "Київенерго". 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ