Забудовник знищує дерева на Замковій горі. ФОТО



У Києві продовжується нищення Замкової гори: працює важка техніка, вантажівками вивозиться ґрунт, вже зрізано близько сотні дерев, значна частина яких вікові. 

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Два дні тому я повідомив про початок руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці, та звернувся до Олександра Попова з проханням зупинити нищення легендарної гори. Представники КМДА повідомили мені, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Та насправді забудовники обдурили КМДА", - сказав Бригинець.

Фото надане Бригинцем

Він додав, що на горі з'явився загороджений будівельний майданчик, де проводяться роботи.

"Зараз існує реальна загроза знищення історичної пам’ятки. Минулого року нам ледве вдалося зберегти залишки гори Щекавиці і в даному випадку громадськість теж відступати не збирається", - заявив Бригинець.

Фото з Facebook 

 

З приводу нищення зелених насаджень він звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури Києва з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва.

 

Фото з Facebook

У компанії Еста Холдинг, яка веде роботи на ділянці обмеженій вулицями Андріївський узвіз, Фролівська та Боричів тік, запевнили, що це не вони винищили дерева. 

"Техніка працює не на нашій ділянці, а на ділянці №14. Здається, роботи веде компанія "Маркон", - сказав у коментарі "Українській правді. Київ" PR-директор компанії Антон Гливинський.

У 2008 році ПП "Маркон" пропонувало містобудівній раді Києва погодити ескізний проект будівництва готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14-16.

Як відомо, Замкова гора (Хоревиця) – історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами. Разом зі Щекавицею, Старокійвською горою та річкою Либідь є одним з основних символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ