Прокуратура: київські парки і сквери в жахливому стані


Київські парки та сквери знаходяться у незадовільному стані.

До таких висновків дійшла робоча група з питань охорони навколишнього середовища при розміщенні споруд, знесенні зелених насаджень на території парків та скверів міста, повідомляє перс-служба прокуратури Києва.

За результатами роботи групи прокуратура внесла подання голові КМДА Олександру Попову та порушила декілька кримінальних справ. 

Порушення законодавства виявлено в діяльності Головного управління контролю за благоустроєм КМДА, КП "Київзеленбуд", адміністрації парків "Перемога", "Нивки" тощо.

"Встановлено, що території парків та скверів столиці занедбані, захаращені сміттям. На їх території хаотично розташовуються численні тимчасові споруди, більшість з яких самовільно встановлені", відзначили в прокуратурі.

У відомстві додали, що "Київською адміністрацією належних заходів до узаконення їх діяльності або демонтажу самовільно встановлених елементів благоустрою не вживається, використання комунального майна столичних парків не контролюється". 

Безконтрольною залишається діяльність ТОВ "Парк Нивки", яке, навпаки, сприяє незаконному розміщенню тимчасових споруд, так як це приносить їм надприбутки. 

Так, за даними прокуратури, керівництво товариства здавало комунальне майно зони відпочинку в суборенду, плата за яку перевищувала розмір сплаченої ним орендної плати на 676 тисяч гривень.

"Цю різницю посадовці використали на власний розсуд, а не перерахували до місцевого бюджету, як це передбачено законодавством", відзначили у відомстві.

Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно першого заступника директора ТОВ "Парк Нивки". Досудове слідство у справі триває. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ