У Поштову площу закопають півмільярда



Фото Комерсанта

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" оголосило тендер на генпідрядні роботи по реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі Києва. Розкриття пропозицій відбудеться 16 серпня.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За даними видання, організатори закупівлі очікують, що вартість робіт сягне 404 мільйони гривень.

Кошти на будівництво буде виділено з державного та місцевого бюджету Києва.

Впродовж 2012-2013 років передбачено будівництво нової площі, під якою пройдуть дорога для автомобілів. Будівлю "McDonalds" та кафе, які зараз знаходяться на березі Дніпра, знесуть.

Крім того, з’явиться естакада з вул. Володимирський узвіз на вул. Набережно-хрещатицька. З боку Боричевого узвозу зведуть скляну будівлю в кілька поверхів, звідки, за задумом проектувальників, буде йти дорога до причалу. Там же облаштують другий вихід зі станції метро "Поштова площа".

Варто відзначити, що тендер ще не завершився, а роботи з реконструкції вже розпочались, пише "Комерсант Україна".

Зокрема, цього з 16 липня почалося часткове перекриття автомобільного руху по Почтовій площі.

"Спочатку ми будемо зводити одну з опорних стін, а також прокладати по набережній телефонний кабель, щоб прибрати із зони будівництва інженерні мережі. На цьому етапі істотних обмежень руху не буде", – повідомив директор інституту "Київдормістпроект" Володимир Воробйов.

Проте в ході будівництва наступних опорних стін проїжджа частина на Набережно-Хрещатицькій і Набережному шосе буде звужена спочатку до чотирьох, а потім до двох смуг.

Повністю рух перекриють, коли будівельники почнуть знімати верхній шар землі в цьому районі. Тоді на набережній Дніпра виділять дві смуги руху, але тільки для машин швидкої допомоги, міліції, пожежників та громадського транспорту.

За словами архітектора реконструкції Юрія Бородкіна, це буде єдина в Києві площа з виходом до Дніпра.

"Підземна частина буде складатися з двох рівнів, на одному з яких буде парковка, а на другому будуть відкриті різні магазини і ресторани, які підтримають життя площі. Крім того, зі сторони  Боричевого узвозу збудують скляну будівлю у кілька поверхів, звідки, за задумом, проектувальників, йтиме дорога до причалу. Там же обладнають другий вихід зі станції метро "Поштова площа"", - сказав Бородкін. 

Реконструкцію Поштової площі планують закінчити до Дня Києва в 2013 році.

Також за даними видання, остаточний кошторис реконструкції зараз узгоджується, але на нинішньому етапі її вартість оцінюється в 550 мільйонів гривень.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ